Om Syrrorna

Syrrans Garderob lanserades i september 2010. Bakom sidan står tre systrar, Heidi, Helena och Catti Pettersson. Alla tre har alltid tyckt om att sälja sina obehövliga grejer på lopptorg och samtidigt fynda själva. Återvinning är väldigt viktigt för hela familjen, och en av orsakerna till att de grundade Syrrans Garderob.

Kort om syrrorna bakom Syrrans Garderob

Helena studerar internationell marknadsföring vid Åbo Akademi och skriver som bäst på sin pro-gradu avhandling. Hon bor i Helsingfors, där hon även arbetar på ett IT-företag, och pendlar alltid nu och då mellan Åbo och Helsingfors.

”Jag har alltid tyckt om att rensa min garderob på kläder jag inte längre använder och sedan sälja dem på lopptorg. Numera är det dock svårt att hitta tiden för det – därför kom jag på idén till Syrrans Garderob. Nuförtiden säljer jag allt på Syrrans Garderob som jag inte längre använder och samtidigt har jag fyndat en hel massa fina grejer själv!”


Catti bor i London och har studerat drama på Kingston University. Hon fick sin kandidatexamen i teaterkonst våren 2011 och jobbar för tillfället som freelance skådespelare.

”Jag tror starkt på återvinning och återanvändning. Efter att ha läst en artikel om ekologiskt tänkande för ett par år sedan blev jag snabbt väldigt ”grön” och försöker så gott jag kan sprida buskapet om återvinning. Naturligtvis nappade jag direkt när Helena hittade på idén till Syrrans Garderob – vad kunde vara mer miljövänligt än att sälja kläderna man inte använder mera och köpa använda kläder? Låt oss inte glömma att min passion för återvinning alltid tävlar med min passion för shopping.”


Heidi bor också i London. Efter att ha studerat internationell politik i Stellenbosch i Sydafrika jobbar hon nu på redaktionen för en internationell akademisk tidskrift.

”Då jag rest av och an mellan Finland och Sydafrika – och nu London – känns det ofta som om man har alla sina saker på fel ställe. Mången gång har jag varit så tacksam för att mina systrar varit generösa och låtit mig låna kläder ur deras garderober. Ibland har jag till och med köpt något av dem för en billig penning. Att det nu finns en virtuell Syrrans Garderob tycker jag därför är jätteroligt!”