Sagt om SG

Artiklar:

Radio X3M:s webbsida kunde man läsa om Syrrans Garderob den 18.9.2014:

”Den här veckan är det fyra år sedan det finlandssvenska nätloppiset Syrrans Garderob öppnade sina virtuella dörrar. En av de tre syrrorna bakom sajten, Helena Petterson, berättar om hur det är att grunda företag tillsammans med sina syskon.”


Åbo Underrättelser skrev den 17.9.2014 om Syrrans Garderobs fyra-årsdag och de nya webbsidorna:

”Först och främst är designen ny, men vi har också nya funktioner. Tidigare har man kunnat ladda upp endast två bilder per plagg, men nu har vi utökat bildantalet. Uppladdningsprocessen är förbättrad och det ska också bli möjligt att ge feedback på de som säljer, för att folk ska veta vem som är pålitlig.”


En av Syrrorna blev intervjuade av Västra Nyland den 23.1.2014 angående entreprenörskap och Syrrans Garderob:

”Våga satsa på dina egna idéer. Entreprenörer har ingen åldersgräns. Den som har en affärsidé och är tillräcklig motiverad att ta reda på saker kan starta ett företag.”


Åbo Underättelser skrev den 6.4.2013 om hur Helena föreläser om entreprenörskap och Syrrans Garderob:

”I Dalsbruk understök Helena Pettersson att man ska känna efter vad man vill göra med sitt liv, och satsa på det. – Har du en företagsidé som du tror på så låt inte andra trycka ner dig. Hon brukar kontakta skolor och åka runt och berätta om entreprenörskap och egna erfarenheter, bland annat för att hon inte själv fick veta något om företagande då hon gick i skolan.”


Syrrorna intervjuades av tidningen Martha i februari 2013:

”Det var för knappt två och ett halvt år sedan som de beslöt sig för att göra slag
i saken. Systrarna Pettersson lanserade den första finlandssvenska köp-och säljsajten för secondhandkläder. Syrrans Garderob har i dag över 3000 medlemmar och intresset ser inte ut att minska, tvärtom.”


I Studentbladet‘s oktober 2012 nummer intervjuades syrran Helena:

”Nu har de närmare 3000 medlemmar, flera tusen plagg till salu och nya medlemmar som registrerar sig dagligen. – Både jag och mina systrar tycker att det här med återvinning är superviktigt. Det var egentligen därifrån det började.”


Syrrans Garderob nämns i HBL 8.5.2012:

”Jag brukar tänka att det är synd om plagget om det inte används. Bättre då att det går till någon annan. Vid flytt har jag gått igenom gamla saker, sålt på loppis och fört till UFF:s lådor. […] jag funderar även att pröva på Syrrans Garderob.” – Bloggaren Char (Carita Alfthan)

Läs hela artikeln här.


I maj 2012 intervjuades en av Syrrorna på Åland angående föreläsningen om Slow Fashion Agenda 21:

”Slow fashion är en rörelse som betonar långsiktighet och är starkt emot konsumtionshetsen och massproduktionen av kläder. Istället betonas kvalitet, second hand och att kläderna ska hålla längre. [….] T-shirten från Gina Tricot kostade två euro och boleron från Vila fem. Bådadera är från Syrrans Garderob. För Helena Pettersson är det självklart att återanvända.”

– Ålandstidningen 2.5.2012

”Det handlar inte om att sluta shoppa, utan att ta hållbara beslut. I takt med att konsumtionshetsen ökat har en motreaktion växt fram. […] Vi måste börja konsumera mer miljömedvetet, och då är en kombination en lyckad lösning.”

– Nya Åland, 3.5.2012


Radio Åland intervjuade Helena, en av Syrrorna, om slow fashion, second-hand och Syrrans Garderob.

Lyssna på intervjun här!

Åland, 26.4.2012


Radio X3M ville veta hur det går för Syrrans Garderob:

”Den finlandssvenska internetpärlan som går under namnet Syrrans garderob fyller två år. Det populära second hand-forumet startades av systrarna Pettersson i september 2010 och har successivt växt ända sen dess. Antalet registrerade medlemmar växer varje dag och just nu har Syrrans garderob nästan 3000 medlemmar. Helena Pettersson, en av grundarna, säger att de två gångna åren har gått mycket bra. – Man kan nästan säga att det har gått bättre än vi i början förväntade oss. Det har varit trevligt att se att vi blivit en del av användarnas vardag och inte någon one hit wonder.”

Läs hela intervjun av Tea Mäkelä här.


Läs om hur det är att vara egenföretagare på Lionne.fi:

”Till dej som vill arbeta som egenföretagare: våga förverkliga dina drömmar. Våga satsa på det du tror att är en bra idé, oavsett vad det är. […] Lita också på din magkänsla. Jag förstod inte vad man menade med det uttrycket förrän vi höll på att planera Syrrans Garderob. Fastän jag var oerhört nervös för hur sidan och konceptet skulle tas emot, så kände jag ändå inombords att det nog skulle lyckas. Framför allt ska man göra det som gör en glad och lycklig – då känns allt mycket roligare!

Läs hela artikeln, skriven av en av Syrrorna här.


Papper.fi intervjuade en av Syrrorna ett år efter starten:

”Det verkar som om Syrrans Garderob hittat sin egen plats i den finlandssvenska internetvärlden. Många har skrivit till oss och sagt att det för dem blivit en daglig rutin att gå in och se vad som laddats upp hos oss. Det känns verkligen jätteroligt!”

Läs hela artikeln av Jenni Tuovinen här.


Finska Cosmopolitans chefredaktör tipsade sina läsare om Syrrans Garderob i sin kolumn i november 2011:

”Tässä kuussa minä klikkaan osoitteeseen www.syrransgarderob.fi kierättääkseni käyttämättömät vaatteeni.”


Notis om Syrrans Garderob i Östra Nyland:

”Gillar du secondhandkläder men det saknas en butik där du bor? Då ska du rota i Syrrans Garderob, webbutiken som är öppen dygnet runt.”

Läs hela texten i tidningen Östra Nyland 20.9.2011.


Västra Nyland skrev en artikel om Syrrans Garderob:

”Syskonkärlek, miljömedvetenhet och en god idé ledde till hemsidan Syrrans garderob. Heidi, Helena och Catharina Pettersson är de tre systrarna bakom idén, en finlandssvensk mötesplats på nätet för kvinnor i alla åldrar som vill sälja och köpa begagnade kläder.”

Läs hela artikeln av Yvonne Engblom r.


HBL intervjuade en av syrrorna för en artikel om nätaffärer:

”Helena säger att Syrrans Garderob också vill bidra till en svenskspråkig gemenskap, och hon vill understryka den ekologiska aspekten.”

Läs hela artikeln av Susanna Ilmoni här.


Studentbladet ville veta mera om syrrorna bakom Garderoben:

”Den dök upp helt plötsligt. Syrrans Garderob. Sajten hyllades av bloggare, den fick en egen Facebook-grupp och populariteten sköt i höjden. Men vem är Syrran egentligen?”

Läs hela artikeln av Christa Mäkinen här.


Papper.fi intervjuade två syrror angående Syrrans Garderob:

”Tänk vad en god idé och lite gammeldags jävlar anamma kan leda fram till. Syskonkärlek, shoppinglust och ekologiskt tänk förvandlades till hemsidan Syrrans garderob. Där bjuder Catti, Helena och Heidi sen i lördags in till second hand-shopping för den modemedvetna.”

Läs hela artikel av Fredrik Gjerde här.


Syrrans Garderob nämndes i en rolig sketch i TV-programmet Tredje Statsmakten:

Se videoklippet om ”LatteMamma83” här!


Ett urval av blogginlägg om Syrrans Garderob:

Zara berömmer:

”Jag måste bara säga att Syrrans Garderob är en sann skattkista. Gjorde mina första köp där & klickade hem ett smyckeskrin & en lila bikiniövredel. Priset blev väldigt billigt & jag är jättenöjd! Bör väl också nämnas att min försäljning på hemsidan också gått väldigt bra, har haft kontakt med många trevliga köpare & inte stött på något oseriöst. Har sålt för närmare hundra euro nu & there is more to come!”

Läs hela inlägget på bloggen zaraws.


Hanna bloggar:

”Jag hittade som av en händelse en internetsida som jag genast blev förtjust i. Den heter Syrrans Garderob och länken hittar ni här: syrransgarderob.fi […] Alla saker som folk lägger upp är i gott skick och dessutom snygga! Väldigt många saker är helt oanvända och det är verkligen inte någons gamla lumpor från 80-talet, utan typ H&M o t.om. märkessaker. Allting är dessutom väldigt billigt! Glömde jag säga att allt är på (finlands)svenska?!”

Läs hela inlägget på bloggen Amor Vincit Omnia.


Jesmi rekommenderar:

”BECAUSE OF THE LACK OF A VINTAGE SHOPPING STREET SUCH AS BRICK LANE IN FINLAND, THESE CREATATIVE SISTERS DECIDED TO MAKE VINTAGE SHOPPING POSSIBLE ONLINE INSTEAD.

ANY ONE WHO IS A VINTAGE FREAK SHOULD CHECK IT OUT http://www.syrransgarderob.fi/

Läs hela inlägget på bloggen by Jesmi.


saramariaexenia bloggar:

”Ni som inte vet vad Syrrans Garderob är så är det en sida där du kan sälja och köpa kläder, skor, accessoarer och mycket annat. Det är gratis att lägga upp saker till salu och det fungerar mycket bra tycker jag. Då man köper eller säljer en vara så bestämmer man träff om man bor i samma stad eller så postar man den. Roligt då man kan sälja sådant som man själv inte längre använder och kanske hitta något passande från någon annan i stället.”

Läs hela inlägget på bloggen saramariaexenia.


Emilia skriver på sin blogg:

”SG är en av de bästa uppfinningarna! Helt perfekt om man helt enkelt är trött på sin proppfulla garderob och dessutom skulle behöva några extra slantar. Sen är det ju också helt jätteskoj att fynda något snyggt för endast ett par euro.”

Läs hela inlägget på bloggen Living the good life.


NiinaElisa berättar:

”I lördags hittade jag en supersida på internet som heter Syrrans Graderob. […] Det är helt gratis och superlätt att hitta om man söker något. Och ännu bättre om man har klädesplagg i skåpet som man inte har användning av. ”

Läs hela inlägget på bloggen Niinaelisa.blogg.se.


Malin skriver:

”Jag har massor med kläder […] därför överväger jag nu att damma av plaggen, fota dem och försöka sälja på Syrrans Garderob. Det vore ju dessutom ett utmärkt sätt att tjäna ihop lite extra pengar, som jag har så lite av just nu. Dagens projekt detta, kanske?

Läs hela inlägget på bloggen En hundradels sekund.


Tina bloggar:

”Har själv ganska nyligen blivit medlem i Syrrans Garderob och är hittills jätte nöjd. Sidan rekommenderas varmt till alla som känner att de har kläder som inte längre används men är för fina att slänga bort.”

Läs hela inlägget på bloggen Tina.


Elisheva skriver:

”En väldigt bra grej on the internetz. Syrrans Garderob. Som huutonetti fast snyggare. Och överskådligare. Och utan auktionsmomentet (tack för det).

Läs hela inlägget på bloggen morgonminuterna.


Zara tipsar:

”Om ni är likadana som jag & har en massa onödiga kläder liggandes hemma, så uppmanar jag er att registrera er på Syrrans garderob! Det är skitenkelt & tänk er hur mycket pengar ni kan samla ihop!”

Läs hela inlägget på bloggen ZARA.


Srhlm berömmer:

”Grattis Syrror!!! Syrrorna syns nog med både här och där just nu, Västra Nyland hade gjort ett inslag om de unga entreprenörerna. GIRLPOWER och jag är glad. Inte har ni väl missat Syrrans Garderob?”

Läs hela blogginlägget på bloggen SHRLM.


Lilla Lotta bloggar:

”Syrrans garderob rocks! […] Det är jättelätt och snabbt att ladda upp produkter och så är det helt gratis att registrera sig. Alla rätt liksom.”

Läs hela blogginlägget på bloggen Lilla Lotta.


Mimi rekommenderar:

”Det är en superfin site där man lätt och smidigt köper fina grejer och säljer kläder man inte längre har behov för. Lite som om det var ens egen systers garderob. Smart va?!”

Läs hela blogginlägget på bloggen Sirap Sisters.


Suomiflicka konstaterar:

”Det känns tryggt och bra att lägga upp sina saker till salu på sidan, som dessutom är gratis !”

Läs hela blogginlägget på bloggen Suomiflicka.


Sandra skriver:

”[Systrarna] har verkställt en lysande idé och det bådar verkligen gott. Fint att folk orkar och vill göra något kiva och ja, det är givetvis ännu roligare att det är på svenska.”

Läs hela blogginlägget på bloggen Sandra och Salt.


Pimples bloggar:

”Jag är i varje fall såld. Äntligen lite kompensation för den riktiga systern(s garderob) jag aldrig haft!”

Läs hela blogginlägget på bloggen Pimples.


Char konstaterar:

”…kategorioissa on todellakin kaikkea ihanaa nuoren naisen vaatekaappiin kuuluvaa

Läs hela blogginlägget på bloggen Char & the city.


Jeffi bloggar:

”…har nog mer än en gång drömt om att ha en storasyster med en härlig garderob att låna kläder ifrån. Men nu har även jag som ensambarn möjlighet att rota runt i syrrans garderob.”

Läs hela blogginlägget på bloggen Jeffis steg.


Vallo skriver på sin blogg:

”… ni kan ju o joina för det e ju bara kivogare ju flera som e där, right? ;) så alla med på syrrans garderob o sälj era kläder istället för att föra dom till emmaus för man tjänar int ju på de själv!”

Läs hela blogginlägget på bloggen VALLO.