Tips för dig som vill sälja

1) Se till att produkten du vill lägga upp för försäljning är hel, ren och i gott skick.

2) Fotografera produkten: det är inte tillåtet att ladda upp produkter med bilder tagna från internet eller andra bilder du inte har upphovsrätt till.

3) Försök fotografera produkten i ett ljus som inte får färgerna/kvalitén på produkten att se annorlunda ut. Se till att bilden är skarp och tydlig. Produkten framkommer också bättre på bilden om den är fotograferad mot en lämplig bakgrund. Häng gärna upp plagg på en hängare och fotografera dem mot en vit vägg eller dörr.

4) Om du vill fotografera dig själv med ett plagg på, se till att ditt ansikte inte syns på bilden och att bilden inte är oanständig på något sätt eftersom det bryter mot användarvillkoren.

5) Se till att bildfilerna inte är för stora för att kunna laddas upp (max 1 Mb). För att förminska bilderna kan du till exempel använda programmet Paint på din dator. Mera information om hur du förmiskar dina bilder hittar du på FAQ sidan.

6) Var noggrann med att skriva in rätt storlek på produkten. Var även noggrann med hur du beskriver din produkt; ”oanvänd” betyder att du aldrig använt den (har du använt den ens en gång är den inte oanvänd), medan ”lite använd” betyder att du använt produkten ett par gånger.

7) Bestäm ett realistiskt pris för produkten som du vill sälja. Tänk på att det kanske inte lönar sig att sälja till exempel en enda bastopp för 1,50€ utan istället kan du sätta ihop flera bastoppar till ett enda ”paket” och sälja dem för ett högre pris. På så sätt får du mera pengar för besväret. Samma gäller till exempel smycken.

8) Använd Postens sidor för att kolla vad postkostnaderna för dina produkter skulle bli, ifall en köpare frågar. När du postar iväg en produkt lönar det sig att lägga kvittot för postkostnaderna in i paketet så  att köparen få se vad det kostat.

9) Se till att din e-postadress är rätt stavad i din användarprofil så att du får meddelande om att någon köpt din produkt. Detta kan du kolla genom att klicka på [Min Profil].

10) Om du får ett e-postmeddelande om att någon vill köpa en av dina produkter skall du ta kontakt med köparen så fort som möjligt, tänk på att köparen väntar på att höra av dig!

– Observera att det inte är tillåtet att sälja piratkopior av produkter, eftersom det bryter mot lagen.

– Kom ihåg att Syrrans Garderob inte är en auktionssida utan att priset du anger för din produkt är det slutgiltiga priset.

– Underkläder samt bikini-nedre delar är inte tillåtna att sälja på Syrrans Garderob, p.g.a. hygienskäl.

Lycka till med försäljningen!